Wat Is WordPress?

De login gegevens van je WordPress website die je eerder hebt ingevuld, heb je nu weer nodig. Daarna kom je op een “WordPress Starter” pagina of je komt gelijk in het Dashboard. Het Dashboard is de achterkant van je web site website maken (Back-end).

Ongeveer in het midden van deze pagina staatSite Language. Hier kan je de taal aanpassen naar Nederlands. Als je de taal hebt aangepast, klik je onderaan opSave changes.

Hier kan je alle aanpassingen doen. Indien je op de “WordPress Starter” komt, kan je onderaan op “Exit” klikken. Dit komt aan bod in de volgende stap. Persoonlijk vind ik het niet erg om het Dashboard in het Engels te laten, maar misschien heb je een voorkeur voor Nederlands. Indien je naar Nederlands wilt, kan je dat doen door links WordPress hosting in het Dashboard menu naar Settings te gaan.

Geen Goede 404

Als het is afgerond, kan je nu naar je website gaan en als het goed is zie je zoiets als dit, het ligt eraan welk standaard theme is geïnstalleerd: Zelf een website bouwen hoeft niet veel tijd te kosten. Je web site wordpress webshop ziet er nog steeds kaal uit, maar we zijn al een stapje verder! Om in te loggen in je WordPress website vul je /wp-admin in achter de url van je web site. In mijn geval komt dat er zo uit te zien: /wp-admin.

Klik op CONTINUE als je alles hebt ingevuld. Zelf zou ik deze scanner niet toevoegen en gewoon op FINISH klikken, maar die keus is natuurlijk aan jou. Nu word je web site aangemaakt. Dit kan een paar minuutjes duren.

Klik op de afbeelding om het te vergrotenNatuurlijk wil je ook je website een identiteit geven. In dit geval is dat een titel en een ondertitel. Dit kan je op de volgende manier doen. Ga in het zwarte Dashboard menu naar Appearance/Weergave > Customize > Site Identity/Site-identiteit. Daar kan je deSite Title/Sitetitel enTagline/Ondertitel aanpassen.