Magento Webshop Specialisten Helpen Je Graag Verder

Muntz Is Dé Partner Als Je Op Zoek Bent Naar Een Betaalbare En Optimaal Converterende Magento2 Webshop

Wanneer je uitgebreide logging wilt, op zoek gaat naar bugs en meer diepgaande configuraties in je Magento store wilt doorvoeren Deze modus gebruik je voor geoptimaliseerde prestaties. Deze wil je standaard gebruiken en aan je bezoekers uitserveren. Deze biedt namelijk de beste gebruikerservaring voor je bezoekers.

Hiermee bereik je snelheidswinsten van tot wel 15% ten opzichte van het oude HTTP protocol. HTTP/2 moet worden gedekt door alle servers en netwerken. Twijfel je of dit voor jouw webshop is ingeschakeld? Vraag dan je hoster om meer informatie. Klanten van Hipex profiteren natuurlijk standaard van het HTTP/2 protocol in combinatie met een optioneel free of charge SSL certificaat.

Je kunt controleren of JS-bundeling is uitgeschakeld door naar het backend-menu te gaan Winkels> Configuratie> Geavanceerd> Ontwikkelaar: Dit is de modus die standaard is ingesteld als je Magento hebt geïnstalleerd. Deze kan je het beste gebruiken als je je Magento shop magento webshop wilt configureren en testen voordat je deze on-line zet voor je bezoekers.

Het is verstandig om dit proces wel te automatiseren by way of bijvoorbeeld een cron job. Maar nu kies je zelf het tijdstip en de dag, en dus logischerwijs op een second dat je weinig bezoek hebt in je webwinkel. Hoe groter de webpagina is, hoe langer het duurt om deze in te laden.

Uiteraard regelen wij dit bij Hipex standaard voor al onze klanten. Mocht je niet bij Hipex klant zijn, vraag dan je hostingprovider wat de mogelijkheden zijn. Omdat Brotli nog niet door iedere browser gebruikt wordt, moet je in ieder geval voorlopig zorgen dat je Brotli en Gzip wel in combinatie met elkaar gebruikt. Hoewel HTTP/2 inmiddels al vrij standaard is, komt het voor dat oudere web sites magento nog niet draaien op dit nieuwe protocol. Als HTTP/2 door je hoster is ingeschakeld en je shop heeft tevens een SSL verbinding, dan is deze store automatisch een stuk sneller.

Webshop Marketeer

In Magento 2 heb je de mogelijkheid om JS-bundling aan te zetten. Dit is een speciale functie van Magento om JavaScript bestanden te groeperen en zo het aantal HTTP aanvragen te verminderen. En één groot JS bestand inladen heeft impression magento hosting op de performance van je store. Ga dus niet voor JS bundling maar zorg dat je gebruik maakt van HTTP/2 met Brotli en bijvoorbeeld een CDN zoals we hierboven al beschreven.

Een van de manieren om de grootte van je webpagina te verlichten is het inschakelen van Brotli en Gzip compressie. Met compressie algoritme worden webpagina’s gecomprimeerd voordat ze naar de browser worden gestuurd. Dit vermindert de overdrachtstijd drastisch omdat de bestanden veel kleiner zijn. Brotli en Gzip moet op de webserver zijn ingeschakeld, wat relatief eenvoudig is.