Magento Als Webshop? De Voor

Beste Particuliere Webhosting (small)

WordPress was aanvankelijk bedoeld voor het maken en bijhouden van blogs en wordt tegenwoordig vooral ingezet voor het maken van websites. Het is dus webshop geen e-commerceplatform. Het voordeel van de directe koppeling tussen WordPress en WooCommerce is dat je WordPress direct kunt inzetten als webshopplatform.

Zo heb je dus een webshopsysteem waar tegelijkertijd en zonder veel additional inspanning een goed CMS aan vast hangt. Blog en webshop kunnen op die manier worden geïntegreerd in één gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te beheren systeem. Naast de directe hyperlink met WordPress, heeft WooCommerce nog wel een paar voordelen. We zetten ze hieronder kort voor je op een rij.

Denk bijvoorbeeld aan koppelingen met ERP-pakketten. Het instapniveau van WooCommerce is laag, terwijl er ook geen sprake is van een steile leercurve. De basisinstallatie van WordPress is vaak al voldoende om gebruik te kunnen maken van veel WooCommerce-functionaliteiten. Dankzij de directe koppeling met WordPress, kun je in WooCommerce ook gelijk gebruikmaken van de search engine optimization-device Yoast. Zo kun je jouw content optimaliseren voor de zoekmachines en wordt je webshop gemakkelijker vindbaar.

WooCommerce is zonder veel problemen te koppelen aan een gevarieerd spectrum aan andere systemen. Via API is het bijvoorbeeld mogelijk om zaken als producten, klanten en voorraden te ontsluiten.

Delen 0Delen 0Delen 0Delen 0Delen Delen 0Delen 0Delen magento hosting 0Delen 0Reageren Voor- en nadelen voor je webshop

Dit is overigens geen uniek kenmerk van WooCommerce, want ook magento webshop 2 biedt op het gebied van koppelingen en extensies steeds meer mogelijkheden. Sterker, complexere koppelingen zijn beter en gemakkelijker te vinden voor Magento dan voor WordPress.

Delen 0Delen 0Delen 0Delen 0ReagerenDelen Magento was lange tijd de ongekroonde koning van webshopland. Maar tegenwoordig heeft het stevige concurrentie van WooCommerce, ook een platform dat een keur aan mogelijkheden biedt. Daarom was de komst van het snellere, gebruiksvriendelijkere en met meer functionaliteiten uitgeruste Magento 2 ook zeker geen overbodige luxe.

Maar wat is nu uiteindelijk het beste systeem om je webshop op te laten draaien? En wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van respectievelijk WooCommerce en Magento 2? In dit artikel zetten we de twee open-source webshopplatforms tegenover elkaar. WooCommerce als onderdeel van WordPress WooCommerce is onderdeel van WordPress, een van de bekendste, populairste en gebruiksvriendelijkste contentmanagementsystemen ter wereld.