Je Eigen WordPress Webshop Maken Met Woocommerce

Winnaar: Geen duidelijke winnaar. WordPress zal waarschijnlijk per maand goedkoper zijn, maar de opstartkosten liggen waarschijnlijk hoger dan bij Shopify. WooCommerce vs Shopify: Ondersteuning

Woocommerce Configureren

Winnaar: Overduidelijk Shopify. Mocht je kiezen voor een standaard template binnen Shopify of WooCommerce, zijn de opties bij beide eindeloos. Zowel Shopify als WooCommerce hebben voor een paar tientjes prachtige templates, maar deze verschillen wel erg in kwaliteit. Waar deze bij Shopify meer dan voldoende zijn, laten ze bij WooCommerce vaak nog te wensen over. Veel thema’s zijn rommelig in elkaar gezet, en het instellen hiervan vergt enige kennis.

WordPress en WooCommerce zijn gratis te downloaden, maar web als Shopify heeft ook WooCommerce betaalde apps (hier plug-ins genoemd) die ook geld kosten. De transactiekosten van een iDeal betaling zijn te realiseren met behulp van een service als Mollie. Net als bij Shopify kost ook deze €0 WordPress hosting,29 per transactie.

  • Er worden enkele goede premium options aangeboden, zoals kleurgroepen, selectie van afbeeldingen en uploadvelden.
  • De Product Addons extensie is vooral een goede optie als je huidige thema weinig product customization aanbiedt.
  • Het is dus een fijn platform waarmee je geld kan besparen op je verzendkosten en een aantal processen kan automatiseren.
  • Wat fijn is aan ShipStation is dat je ook kortingen en goede offers op je verzending krijgt, onafhankelijk van het platform waarop je verkoopt.

Hier kan ik vrij duidelijk in zijn wat de winnaar betreft. Immers, het is een gratis platform, daar hoeven zij geen ondersteuning op te bieden. Uiteraard zijn er genoeg Freelance WooCommerce builders te vinden (zoals ik, hoi!) die wel kunnen helpen met de ondersteuning. Voor Shopify overigens ook.

Mocht je echter die kennis hebben, dan biedt WooCommerce veel meer mogelijkheden dan Shopify. WooCommerce is een open-supply wordpress webshop pakket, waardoor het veel makkelijker is om hierop te bouwen.